Staszic najlepszym „FOOD EXPERTEM”
Staszic najlepszym „FOOD EXPERTEM”
W dniu 7 kwietnia uczniowie naszej szkoły z klasy 3 technikum technologii żywności wzięli udział w finałowym etapie Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności w Akademii Nauk Stosowanych w Łomży.
Celem konkursu było propagowanie wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa, jakości, autentyczności żywności oraz systemów, które mają być tego gwarantem.
W zmaganiach konkursowych wzięło udział 58 uczniów pochodzących z 15 szkół średnich z województwa podlaskiego, mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego.
Najlepszym FOOD EXPERTEM została uczennica naszej szkoły Julia Porucznik.
Zwycięzcy otrzymali atrakcyjne nagrody ufundowane przez Rektora uczelni ANSŁ w Łomży oraz OSM w Piątnicy.
Gratulujemy naszej zwyciężczyni, zachęcamy do uczestnictwa w następnych zmaganiach konkursowych i życzymy kolejnych sukcesów.