XXIII Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
XXIII Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności zakończyła się ogromnym sukcesem naszej uczennicy klasy trzeciej technikum technologii żywności Julii Porucznik. Julia dzielnie pokonywała trzy szczeble olimpiady i uzyskała tytuł Finalisty XXII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności w Poznaniu. Olimpiada sprawdza wiedzę z bloku przetwórstwa spożywczego, bloku analizy żywności oraz bloku ekonomicznego. Pierwszy etap eliminacyjny odbył się 19 października 2021r, do którego przystąpiło siedmiu naszych uczniów. Po eliminacjach szkolnych Rzymska Emilia, Kaczyński Rafał, Porucznik Julia, Wnorowski Piotr, Faszczewski Krystian i Krassowska Dominika dostali się do etapu okręgowego, który odbył się 26 listopada 2021r. Do etapu centralnego, ogólnopolskiego, który odbył się 26 marca 2022r. dostała się tylko Julia Porucznik i tym samym została finalistką olimpiady. Julia dzięki ciężkiej pracy i determinacji została zwolniona z części pisemnej egzaminu zawodowego pierwszej i drugiej kwalifikacji uzyskując 100% punktów. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.